Home > Kódold a múltat! 1956 remixelve

Kódold a múltat! 1956 remixelve

Határidő meghosszabbítva 2016. szeptember 30-ig!

Nem igazán érdekel a történelem, de mestere vagy az új médiának és a közösségi platformoknak? Netán programozni is tudsz? Akkor ez a felhívás neked szól! Ha úgy gondolod, hogy technikai újítással izgalmasabbá lehet tenni a történelem, a múlt megértését, akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd, Te hogyan tennéd! Mert meghatároz minket az, amire emlékezünk (és az is, amit elfelejtünk).

A kihívás

Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából azt kérjük tőled, hogy gondolkozz el azon, hogy okos eszközök és általában a digitális technológia segítségével hogyan tehetnénk az egykori fiatalok forradalmának történetét közérthetőbbé, közelibbé és értelmezhetőbbé a TE generációd számára.

Ki pályázhat

A Blinken OSA Archívum a Prezivel közreműködve pályázatot hirdet minden olyan, 20 év alatti fiatal számára, aki szeretné érdekes és egyéni módon 1956 történetét okos eszközökön, honlapokon, vizualizációs megoldásokkal, nem kézenfekvő szoftveres applikációkkal, játékok fejlesztésével bemutatni másoknak, a kortársainak, tanárainak, a Blinken OSA Archívum releváns gyűjteményeinek felhasználásávalhttp://1956.osaarchivum.org/

Mivel pályázhatsz

Webdocuval, interaktív honlappal, okostelefon applikációval, játékfejlesztéssel, szoftver testreszabásával, adatvizualizációs alkalmazásokkal, különböző elektronikai alkotásokkal, installációkkal illetve bármilyen más érdekes technikai megoldással. Kreativitásodnak nem szabunk határt!

Mit, mikor, hova küldj

Kollégáink segítséget nyújtanak mind a digitális tartalmak értelmezésében, felhasználhatóságában, mind a technikai paraméterek betartásában. Kész pályaműveket, prototípusokat várunk, nem terveket, koncepciókat vagy kivitelezésre váró megoldásokat.
Határidő: Alkotásodat 2016. szeptember 30-ig kell benyújtanod egy kitöltött és aláirt nevezési lappal együtt.
A pályázatok értékelése érkezési sorrendben történik. Bátorítunk mindenkit a korai nevezésre.
A pályaműved elérhetőségét küldd emailen, a kitöltött nevezési lappal együtt ide: 1956@osaarchivum.org

Elbírálás

A pályázatok elbírálásáról október közepéig mindenkit értesítünk.

Díjak

A beküldött pályamunkák díjazására a Blinken OSA Archívum 10 millió forint díjat különített el költségvetéséből, amit az egykori budapesti amerikai nagykövet, Donald Blinken és magyar származású, menekült felesége, Vera Blinken adománya tett lehetővé. A Prezi továbbá felajánlott egy gyakornoki helyet a legjobb pályázónak.

Zsűri

A pályaműveket történészekből és technológiai szakemberekből álló zsűri bírálja el.

A pályázatokat Creative Commons licensz alatt regisztráljuk. A nyertes pályázatokat mindenki számára hozzáférhetővé tesszük, és a Blinken OSA Archívum kiállítótermében 2016. október 21-én bemutatjuk.

 

PREZI